Ce trebuie sa stii despre o casa Fertighaus

Ce este un Fertighaus?

O casa pe structura de barne din lemn lamelar stratificat / Glulam, produsa in intregime in fabrica (in Germania) si montata pe santier in 2-3 zile.


Avantaje
1. Timp de construire scurt – casa de baza poate fi montata in cateva zile
2. Garantia unui pret fix – la cumpararea casei toate costurile sunt cunoscute in prealabil
3. Productia partilor constitutive este permanent verificata de organizatii independente de control al calitatii
4. Rezistenta la cutremure
5. Structura deosebita a zidurilor garanteaza o izolare termica deosebita: intr-o casa fertighaus, iarna este cald iar vara racoare
6. Constructia in mai multe straturi a peretilor economiseste energie
7. Peretii si elementele de plafon sunt prefabricate complet intr-o fabrica si transportate in forma lor finala spre santier – Astfel se ating standarde inalte de calitate; Vremea proasta nu poate influenta lucrarile
8. Modul de construire uscata previne aparitia umezelii la corpurile de constructie si minimalizeaza astfel riscul formarii de igrasie
9. Casele fertighaus sunt construite din materiale de constructii naturale precum lemnul, Fermacell sau vata minerala
10. Peretele Jumbo indeplineste cele mai inalte cerinte in ceea ce priveste izolarea fonica si protectia impotriva incendiilor, si este foarte rezistent: suportă 50kg pe surub si diblu – disponibil acum pentru Romania

11. Peretele Klima, mai mult decat peretele Jumbo, este conceput pentru standardul PassivHaus ( CasaPasiva) – va fi disponibil in curand pentru Romania.
12. Economie masiva de timp prin tencuirea, zugravirea si tapetarea directa a placii Fermacell
13. Nu sunt necesare lucrari costisitoare de spargere a zidurilor, tubulatura pentru electricitate si instalatii sanitare fiind deja incorporate din fabrica
14. Tipul de constructie usoara permit lucrari de finisare facile
15. Există case fertighaus in varianta de casa standard sau ca solutie individuala adaptata cerintelor si dorintelor personale
16. Echipa noastra construieste nu numai case unifamiliale sau duplexuri, ci si cladiri de locuinte cu mai multe etaje si obiective industriale
17. Casele fertighaus sunt extrem de stabile si au o durată de viată lunga
18. Posibilitatea de a alege dintr-o gama foarte mare de proiecte si modele de case.

Mi-as permite in continuare sa va prezint diversele pachete de finisare disponibile pentru casele Fertighaus:

– casa in “varianta pre-echipata” inseamna cam ceea ce in termeni clasici am numi casa la rosu; viitoarea dumneavoastra casa Fertighaus se va fabrica in Germania in cel mult cateva zile dupa ce specialistul nostru verifica fundatia facuta si o declara corespunzatoare. In alte cateva zile casa dumneavoastra va fi transportata pe cca 3 LKW-uri de peste 100 mc urmand ca in cel mult 2-3 zile sa fie montata; la momentul repectiv puteti spune ca aveti o casa izolata si inchisa (panourile contin desigur elementele de tubulatura pentru toate tipurile de instalatii, tamplaria, etc..), pregatita pentru demararea lucrarilor de instalatii si finisaje, adica lucrarile care se vor regasi in pachetele urmatoare .

– casa in “varianta partial finisata” inseamna ca principiu: sape de egalizare; instalatia electrica completa; instalatia de incalzire, inclusiv centrala termica; instalatia sanitara preliminara.

– casa in “varianta la cheie” completeaza lucrari ca: finisajele interioare pentru pereti, gresie, faianta, pardoseli (parchete etc..) precum si obiectele sanitare, usile interioare, inclusiv montajul acestora. Daca optati pentru “varianta la cheie” , puteti intelege ca la momentul la care preluati casa Fertighaus, totul este ca-n povesti si nu mai aveti nevoie decat de lenjerie si prosoape, in conditiile in care mobilierul este deja comandat.

Casa cu finisaje standard este o casa echipata cu materiale care au un raport calitate/pret foarte bun; desigur ca la planificarea casei (intalniri succesive cu consilierul nostru de specialitate), dumneavoastra veti putea alege orice alta echipare in functie de gust si dorinta (planificarea inseamna momentul in care familia cumparatoare, asistata de catre consilierul nostru, decide care vor fi optionalele propriei case Fertighaus).

Dupa semnarea contractului de cumparare (cand se achita avansul de doar 8% din valoarea contractului), va vom pune la dispozitie planurile casei care, ulterior, trebuiesc traduse sub forma de proiect de catre o firma din Romania (tot prin intermediul nostru), iar partea de autorizari poate fi derulata de catre noi in baza tarifelor legale in vigoare (din care o parte sunt suportate de catre noi); in pretul casei nu este inclusa fundatia, aceasta urmand sa fie realizata de catre un subcontractor, contra unui pret special! Aveti latitudinea sa va executati fundatia in regie proprie sau cu o firma terta aleasa de dumneavoastra.

Fundatia (cu demisol sau nu) se va construi dupa cum doreste clientul (vorbesc de inaltine, lungime, latime). Noi, ca si recomadare cerem construirea unui soclu de minim 30 de cm deasupra solului. Si avem ca si cerinte pastrarea dimensiunilor date din proiect sau care au fost incredintate pentru proiectarea fundatiei pentru a nu exista diferente intre dimensiunile fundatiei si cele ale casei Fertighaus.

Transportul este calculat pentru nordul tarii si este inclus in pret. Pentru restul tarii (referinta principala Bucuresti) , pretul difera cu 800 Euro pentru un camion. Aici apare ca si diferenta numarul de transporturi necesare unui model de casa (de exemplu Victory Star – 3 transporturi , pentru Plus 3 – fiind necesare 4 transporturi).

Imi permit sa revin si sa creionez foarte pe scurt modul in care se succed pasii pana la momentul in care casa dumneavoastra ajunge in stadiu finit :

– in urma obtinerii autorizatiilor, demaram constructia fundatiei; in conditii normale constructia acesteia ar putea sa dureze de la doua saptamani la cca patru saptamani (in functie de vreme)

– receptia fundatiei de catre specialistul nostru se face la momentul la care placa superioara a fundatiei este turnata (placa, care trebuie sa fie perfect plana); acela este momentul in care casa dumneavoastra primeste “unda verde” pentru a fi produsa in fabrica din Germania.

– ratiunea producerii si livrarii casei dupa metoda “Just In Time” (exact la timp) este aceea ca, la momentul la care fundatia este uscata, casa dumneavoastra va fi deja livrata urmand ca in cel mult doua zile sa fie montata si acoperita !

– in alte cateva saptamani casa dumneavoastra Fertighaus va fi finisata in etape si in functie de pachetul ales de catre dumneavoastra.

Noi va vom pune la dispozitie si consilierul financiar potrivit pentru a discuta inantarea modelului de casa Fertighaus ales de catre dumneavoastra; absolut orice finantator va oferi cu placere si incredere resursele necesare pentru o constructie care se realizeaza “Just In Time” , adica pentru o casa Fertighaus (produsa in Germania).

Platile vor fi efectuate esalonat, dupa cum urmeaza:
8% din valoarea contractului se datorează înainte de începerea proiectării (la semnarea contractului)
87% după montare (realizarea întregului volum de prestaţie, mai puţin realizarea faţadei)
5% după relizarea faţadei (aplicarea tencuielii si a culorii alese de dumneavoastra).

Pentru orice alte intrebari, te rog sa mergi la sectiunea Contact.

10 Ponturi pentru Eco-Green Interior Design

1. LEMN. Nu prea exista design interior care sa nu contina lemn, fie el in pardoseala, usi sau mobila. Lemnul este un material natural si prolific. Oricum, cererea tot mai mare de esente de lemn exotic a dus la devastarea multor paduri si a eco-sistemelor in favoarea profitului. Un exemplu care are trebui urmat si in Romania este cel al Forest Stewardship Council www.fsc.org, care premiaza cu certificate produsele obtinute din lemn din surse exploatate in mod sustenabil.

2. BAMBUS.
Nou si foarte interesant in designul interior, bambusul este mai mult o iarba decat un copac. Creste foarte repede si re-creste dupa ce este taiat, facand din acesta un material extrem de sustenabil. Are multe utilizari, incluzand mobila, ferestre, pardoseli, panze si mancare. Folosit la pardoseli, bambusul este mult mai durabil si mai ieftin decat cele mai multe esente de lemn tare.

3. VOPSELURI. Cele care contin solventi numiti componenti organici volatili (VOCs) pot cauza afectiuni respiratorii si contribuie la poluarea aerului. Noua legislatie din UK si EU forteaza producatorii de vopseluri sa micsoreze nivelul de VOCs in produsele lor. Doua companii care sunt primele in cursa asta a furnizarii de vopseluri fara solventi, pe baza de apa, sunt Francesca’s Paints www.francescaspaint.com si Marston & Langinger www.marston-and-langinger.com.

4. TERMOIZOLEAZA BINE sa asiguri o eficienta energetica crescuta. Sa faci dintr-o casa veche o casa energo-eficienta poate fi destul de problematic, scump si de multe ori nu se respecta normele din constructii. Masuri simple in acest sens ar fi: folosirea termoizolatiei pentru pereti (polistiren expandat cu densitate cant mai mare), celule fotovoltaice, panouri solare, geam termopan triplu. Intotdeauna asigura-te ca acoperisul este termoizolat foarte bine (se pierde 40% din caldura prin acoperis). Guvernul Angliei sponsorizeaza Fenestration Self-Assessment Scheme, o mina de aur in informatii despre termoizolatie la ferestre www.fensa.co.uk (exemplu de urmat pentru Romania). Pentru cei ce au semineu, “Chimney Balloon” va reduce pierderile de caldura www.chimney-balloon.co.uk.

5. PRODUCATORI LOCALI. Apeland la producatori locali de materiale aveti importante beneficii. Se elimina emisiile de carbon (va micsorati amprenta de carbon pe Terra) cauzate de transportul materialelor (combustibilii fosili arsi in procesul transportului – transportul pe calea aerului, si nu numai, foloseste cantitati enorme de energie); ii permite arhitectului sa foloseasca o schema favorabila localitatii unde este constructia si este o metoda excelenta de a sprijini comunitatea locala.

6. FII ENERGO-EFICIENT. Sa fii “verde” nu inseamna numai sa sa scoti hainele din masina de spalat, sa pui altele si apoi sa dai iar pe programul eco. Inseamna ca atunci cand proiectezi, sa alegi cele mai energo-eficiente electrocasnice si consumatori electrici in gospodarie. Etichetele Uniunii Europene clasifica toate noile electrocasnice in functie de consumul de energie (clasa A fiind cea mai buna – consumul cel mai scazut – iar clasa G cea mai proasta – consumul cel mai mare). Salveaza energie folosind becuri economice (lampi cu sodiu sub presiune, lampi fluorescente tubulare cu tri-fosfor/multi-fosfor, lampi fluorescente compacte, etc.). Au durata de viata de pana la 10 ori mai mare decat un bec cu filament si consuma de pana la 10 ori mai putin.

7. TEXTILELE sunt inca un domeniu din care pot fi amintite produsele ECO. Producatorii de materiale textile sintetice pot folosi chimicale foarte daunatoare mediului si procese de productie cu consum foarte ridicat de energie. Scopul e sa se foloseasca fibre naturale obtinute printr-o agricultura sustenabila si coloranti naturali unde este posibil; asta face ca produsul final sa fie bio-degradabil. Designtex creeaza si furnizeaza materiale ECO si sunt o sursa utila de produse eco si informatii www.dtex.com.

8. REUTILIZEAZA si reduci efectul negativ creat de procesul de fabricatie si de ocuparea pamantului cu deseuri inutile. Salvo este o mare baza de date cu materiale reutilizabile si unde le poti gasi www.salvo.co.uk.

9. LONGEVITATE. Designul interior, ca si moda, devine din ce in ce mai condus de trend cu produse de genul “trebuie sa-l am” ce apar pe piata si cumparatori care sunt incurajati sa-si amenajeze casele in cele mai noi stiluri. Mediu inconjurator este afectat din ce in ce mai mult de energia folosita in procesul de productie al materialelor si de deseurile din ce in ce mai multe produse de aceast consumatorism. Arhitectii responsabili ar trebui sa-fi concentreze talentul in sensul crearii de interioare clasica, la care se pot adauga IN TIMP elemente de stil nou.

10. FA-TI ECO-VIATA USOARA. Concepe un design astfel incat sa-ti fie usor sa fii “verde”. Creeaza spatii separate pentru a depozita deseuri de sticla, plastic, hartie, etc. Amenajeaza un loc special pentru a parca si depozita bicicleta. Deci, FOLOSESTE BICICLETA!