Modele de Case Cubic Design (structură de bârne din Glulam)

Urmatoarele modele de case sunt proiecte de portofoliu, de la care se poate pleca. Aceste modele fac parte din segmentul de lux şi au la bază o tehnologie structurală nouă, cu bârne de Glulam (lemn lamelar încleiat) + termoizolaţie din celuloză cu densitate mare şi vată minerală. Sistemul centralizat de ventilaţie cu recuperare de căldură, este în standard la aceste modele.

Altă noutate a conceptului este că aceste case sunt “upgradabile” în timp. Caracterul lor modular ne permite să ne putem adapta la bugetul beneficiarului astfel încât: proiectul să aiba la final şi structuri cu spaţii semi-deschise sau deschise, care pot fi închise şi finisate ulterior, când beneficiarul alocă buget pentru noile module. (asta înseamna că beneficiarul se poate muta în noua casă şi apoi poate alege când şi dacă va dori să mărească suprafaţa locuibilă a casei prin închiderea unor terase, transformându-le astfel în camere noi.)

l01-1 i01-v1l02-v1 l04-perg-v1 trei-v2 v1-1 v1-2 v1

Pentru informaţii suplimentare, echipa noastră vă stă la dispoziţie. La secţiunea Contact găsiţi datele noastre.

Ventilatia locuintelor cu recuperare de caldura – sistem descentralizat

De ce să aerisim

cu recuperare de căldură?

Aerul curat este important pentru ca oamenii să beneficieze de confort în încăperi închise. Acesta este o premisă esențială pentru sănătate și confort și totodată pentru păstrarea substanței clădirilor. În decursul anilor, construcțiile au fost tot mai bine izolate pentru a evita pierderile de căldură.

Noile norme de eficiență energetică impun tehnici de construcție care izolează tot mai bine clădirile. În prim plan stă consumul de energie primară pentru încălzirea, respectiv prepararea apei calde menajere la casele de locuit. Casele eficiente au o izolație termică foarte bună iar casele pasive reduc la minim consumurile de energie primară pentru nevoile de încălzire. Paralel cu această evoluție a tehnicii construcțiilor și determinată de aceasta, apare nevoia unei aerisiri controlate, a clădirilor. Aerisirea prin deschiderea geamurilor, ca cea mai simplă forma de alimentare cu aer curat, nu mai corespunde cu noua tehnica de construire, respectiv cu izolația termică deosebit de bună. Locuitorii acestor construcții nu sunt de cele mai multe ori conștienți de necesitatea ventilării controlate a încăperilor. În cazul în care se aerisește prea puțin se poate forma condens, mucegai pe pereți, construcția deteriorându-se, iar sănătatea locuitorilor având de suferit. În alte cazuri, în care se aerisește prea mult, se pierde energie termică. Aceste pierderi de căldură se pot ridica la cca. 50% din întregul pierderilor de căldură dintr-o clădire.

Condiții de locuit igienice și confortabile, cât și economia de energie sunt obiectul interesului tuturor, protejând sănătatea, bugetul pentru întreținerea casei, cât și mediul înconjurator. În consecință, ventilația controlată a încăperilor este nu numai motivată, ci și țelul standardului de construire a zilelor noastre.

Cu instalația M-WRG, de ventilație controlată a încăperilor cu recuperare de căldură, îndeplinim toate aceste condiții și cerințe. Căldura din aerul viciat filtrat va fi recâștigată printrun schimbator de căldură și transmisă aerului rece. Acest proces duce la reducerea cheltuielilor cu încălzirea și asigură permanent un schimb de aer, un confort sporit.

Efectele normelor de eficiență energetică asupra ventilației controlate a încăperilor

Aceste norme pun accent pe consumul de energie primară în clădiri. Astfel se realizează o unitate a instalațiilor dintr-o clădire (încălzire, ventilație, prepararea apei calde menajere),

acestea având aceeași pondere în realizarea unei construcții cum o are izolarea corespunzatoare (zidărie, ferestre, etc.)

Consecința este că beneficiarul cât și arhitectul au o libertate mai mare în proiectarea clădirii. Avantajele igienice ale unei ventilații controlate a locuinței, se oglindesc concomitent și în eficiența energetică. O clădire cu ventilație controlată, cu recuperare de căldură are avantaje igienice si o clasificare avantajoasă din punct de vedere energetic.

În cazul în care beneficiarul dorește să se folosească de avantajele unei ventilații controlate, atunci și măsurile de izolare termică sunt în general mai simple și mai ieftin de realizat. Beneficiarul și arhitectul/proiectantul pot să decidă ei înșiși, care drum să-l urmeze în realizarea cerințelor legii.

■ Izolație termică
■ Tehnica cu temperaturi joase
■ Tehnica cu tiraj forțat
■ Tehnica cu pompe de căldură
■ Tehnica solară
■ Tehnica cu ventilația controlată
■ Distribuția energiei și stocarea ei

Dorințele fiecăruia în ceea ce privește confortul și dotarea fac obiectul unei proiectări individuale. Dacă beneficiarul și arhitectul decid folosirea unei ventilații controlate a încăperilor, vor trebui să aibă în vedere normele de eficiență energetică cât și calitățile și deficiențele produselor oferite pe piață. Produsele de calitate superioară oferă un avantaj deosebit, inclusiv la izolarea termică a obiectivului. Circa 79% din necesarul de energie pentru o gospodărie este folosită pentru încălzire (vezi fig. 2).

În multe cazuri, mai mult de jumătate din acest necesar este risipit prin aerisirea nerațională sau folosirea de instalații necorespunzatoare. Printr-o reglare mai bună a temperaturii, prin izolare corespunzatoare și printro ventilație controlată, se poate economisi o mare parte din energia pentru încălzire.

M-WRG – Sistemul de ventilație decentralizată cu recuperare de căldură

Argumente pentru un produs inovativ

1. Casa eficientă atinge prin folosirea ventilației cu recuperare de căldură Meltem o reducere a pierderilor de căldură prin aerisire, respectându-se astfel, cu cheltuieli minime, normele eficienței energetice.

2. Reducerea emisiilor de CO2: per instalație (la 20 m2) pe an: cca. 92 kg = 0,09 t, la o casă unifamilială (130 m2)cca. 450 kg=0,45 t.

3. Păstrarea integrității și calității construcției se realizează din două puncte de vedere: după terminarea construcției care mai conține mii de litri de apă, timpul de “uscare” a construcției prin schimb permanent de aer timp de 2-3 ani, se reduce la câteva luni. Pe timpul folosirii locuinței se evacuează permanent umiditatea zilnică (de la gătit, spălat, respirația locuitorilor) astfel se evită formarea mucegaiului, și condensului care atacă zidăria. Problemele construcției, apărute astfel, dau bătaie de cap proprietarului și înseamnă o cheltuială suplimentară.

4. Confort și sănătate într-o nouă dimensiune: Aerul curat și preîncălzit se introduce în casă, fără a fi nevoie să se facă curent, în timp ce aerul viciat (CO2, praf și vapori toxici) este eliminat în afara clădirii. Stările de oboseală, astmul, pot fi evitate, alergicii pot respira liniștiți. Dotarea standard a aparatului conține un filtru de polen (G4) și opțional un filtru pentru alergici sau cu cărbune activ care protejează încăperile.

5. Siguranța: Aerisire fără să fie deschis geamul. În timpul zilei sau în timpul nopții, chiar și atunci când locatarii sunt în concediu, aerisirea are loc automat, asigurându-se schimbul optim de aer. Astfel, hoții nu pot pătrunde în locuință, ca și în cazul unui geam lăsat deschis.

6. Evitarea zgomotelor din afara casei: Zgomote cauzate de mașini, tren, etc. ne pot influența negativ viața. În zonele zgomotoase, geamurile sunt mai puțin sau deloc deschise. În consecință, sănatatea locuitorilor și calitatea clădirii au de suferit. Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură M-WRG, nu necesită decât o suprafață foarte mică, ieșiri ale celor două țevi DN 100mm pentru aerul evacuat și aerul introdus, în comparație cu dimensiunile unei ferestre. Sistemul Meltem, poate fi instalat și la obiective cu cerințe mari de izolare fonică, asigurând în același timp schimbul de aer optim

7. Sistem decentralizat (instalații de perete): Traseele de tubulatură de la sistemele centralizate nu sunt necesare. Nu mai este necesară o proiectare deosebită, nu mai este necesară o rețea suplimentară de tubulatură în clădire și nu mai este nevoie să se țină cont de curățirea sistematică a tubulaturii pentru evitarea efectelor negative asupra sănătății, datorită microbilor care pot apărea pe aceste trasee, implicit și cheltuielile legate de această activitate fiind eliminate.

8. Consum minim de energie electrică: cele doua ventilatoare din instalație au în total un consum de energie electrică de 5,2 W la 30m3/h aer ventilat, respectiv 0,17 W/m3/h. “Efortul” instalației de a transporta prin zidărie aerul este evident mai mic decât cel al unei instalații centralizate, care trebuie să transporte pe metri întregi de tubulatură aerul.

9. Legarea la alte echipamente din clădire: Reglajul, controlul și citirea informațiilor de pe sistemul de ventilație controlată cu recuperare de căldură pot fi făcute dintr-o centrală. Meltemofera soluții individuale cu ajutorul sistemului M-WRG-SZ.

Știați că …

■ ne petrecem cca. 90% din timp în încăperi închise?
■ omul are nevoie zilnic de 20.000 litri de aer pentru respirație și cel puțin 30 m3/h de aer proaspăt pentru a se simți bine, confortabil?
■ într-o locuință cu 4 persoane se vaporizează 10 litri de apă/zi prin gătit, spălat, udat flori și respirație?
■ trebuie sa aerisiți locuința regulat pentru a elimina acești vapori și noxele cum ar fi formaldehidele, fumul de țigară și vaporii de la materialele de construcție, lucrurile din dotare, detergenți pentru curățenie, etc?
■ printr-un geam întredeschis 2 cm în partea superioară se “aruncă” iarna 0,15 €/oră?
■ și că valoarea crește la 1,10 €/oră la o deschidere de 12 cm?
■ există soluții care vă oferă eficiență energetică și economii, asigurându-vă totodată un climat igienic și sănătos în încăperi?
Sursa: Revista de specialitate a Institutului pentru Climatul în Clădiri, Germania e.V. „Luft als Lebensmittel”

Pentru… beneficiari

■ Confort prin aer curat, preîncălzit
■ Aerisire confortabilă fără praf și fără zgomot de afară (mașini, tren, avioane, etc.)
■ Economie la cheltuielile cu încălzirea
■ Evacuarea aerului viciat (fum de țigară, vapori din pardoseli și mobilă, praf, etc)
■ Aerisire individuală a încăperilor foarte flexibilă comparativ cu sistemele centralizate
■ Nu aveți prin casă trasee de tubulatură specifice sistemelor centralizate (ideal pentru constructiile deja existente)
■ Protecție împotriva umidității prin schimb minim controlat de aer (fără mucegai)
■ Încăperi protejate pentru alergici (filtru pentru alergici/ filtru cu cărbune activ)
■ Siguranța împotriva spargerilor în locuințe (nu mai rămân geamuri deschise pentru aerisire)
■ Poate fi montat atât sub tencuială cât și pe tencuială (la clădirile deja existente)
■ Sistem simplu de montat (poate fi montat de orice instalator sau electrician cu ajutorul instructiunilor de montaj)
■ Ridică valoarea clădirii prin păstrarea calității zidăriei
■ Reducerea emisiilor de CO2
■ Teste si avize ale TUV-Suddeutschland … și multe altele:
Clădiri noi uni sau multifamiliale, clădiri cu mai multe etaje, clădiri renovate. Aerisirea și dezumidificarea încăperilor umede (pivnițe, depozite, etc.

Pentru …antreprenori și constructori

■ Un potențial suplimentar de vânzare a imobilului
■ Argumente pentru vânzare: confort sporit și sănătate prin aer permanent curat și preîncălzit
■ Convenabil ca preț față de sistemele centralizate
■ Se poate atinge cu o cheltuială minimă standardul de casă eficientă
■ Timpul de uscare al construcției care se realizează în condiții normale pe parcursul a cca. 2-3 ani prin aerisire permanentă, se reduce la câteva luni folosind M-WRG
■ Evitarea deteriorărilor prin umiditate a clădirilor (mucegai) printr-un schimb regulat minim de aer
■ Satisfacerea clienților informați și pretențioși
■ Sistem simplu de montat (va furnizam instructiunile de montaj)
■ Instalarea se face de către electrician sau instalator
■ Aparat de montat pe perete, fără trasee de tubulatură
■ Soluție tehnologică modernă, conformă cu normele UE
■ Teste și avize ale TUV-Suddeutschland … și multe altele.
…multe domenii de aplicare: clădiri vechi renovate, clădiri noi uni sau multifamiliale, clădiri cu mai multe etaje, azile de bătrâni, cămine de studenți, clădiri de birouri, hoteluri, clădiri cu cerințe speciale de izolare fonică, spitale, policlinici, studiouri de dans, săli de sport; dezumidificare pivnițe, depozite închise.

Principiul de funcționare/tipuri de instalații

Sistemul M-WRG alimentează permanent și confortabil încăperea sau obiectivul cu un aer proaspăt cu temperatura optimizată. În ciuda faptului că ferestrele rămân închise, în special în perioada de încălzire, se asigură continuu un schimb de aer în toate încăperile. Beneficiarul are posibilitatea sa regleze individual în toate încăperile schimbul de aer dorit.

Aerul consumat va fi aspirat din zona superioară a încăperilor și transportat la schimbătorul de căldură(aer evacuat). În același timp se aspiră prin intermediul unui al doilea ventilator aer proaspăt din afară care este de asemenea filtrat și transportat la schimbatorul de căldură (schimbator de căldură în plăci cu curent în cruce). Aerul răcit și viciat va fi transportat în afară (aer evacuat) și aerul exterior preîncălzit va fi transportat în încăpere (aer introdus). Acest principiu folosit în zilele de iarnă este folosit vara, în sens invers.

Montajul aparatului se face pe partea interioară a peretelui exterior (montaj vertical), în partea de sus a încăperii (cca. 300 mm sub tavan). Aerul viciat se adună în acest loc și poate fi astfel eficient evacuat. În funcție de mărimea încăperii, pot fi montate unul sau mai multe aparate. Montajul se face pe sau sub tencuială.


Inainte sa treci la sectiunea Referinte, viziteaza si sectiunea Intrebari si Raspunsuri.

Referinte

Pentru comenzi sau intrebari, te rog sa mergi la sectiunea Contact.

EXOAIR POLARIS (Suedia) Pompa de caldura Aer-Apa (fara sapaturi)

Despre pompele de caldura

 • pompa de caldura este un sistem care furnizeaza energie termica, preluand energia acumulata in sol (Sol-Apa), in ape freatice (Apa-Apa) sau din aer (Aer-Apa)
 • pompele de caldura sunt caracterizate de un Coeficient de Performanta (COP) care este reprezentat de raportul dintre energia livrata sistemului si energia consumata.

Economie intre 60% si 80%

Cu pompele de caldura se poate obtine o economie de pana la 60% iar impreuna cu panourile solare si incalzirea in pardoseala se poate obtine o economie de aproximativ 80%, in comparatie cu sistemele clasice.

Pompele de caldura pot fi si reversibile (incalzire – racire), deci asigura climatizarea.

Calitatea si inovatia producatorului suedez a fost rasplatita cu medalia de aur la Targul de Inventica de la Paris –

Producatorul suedez (pionier in aceasta industrie) activeaza pe piata scandinava a tehnologiilor de incalzire inca din anul 1939, producand o gama larga de echipamente extrem de performante pentru obtinerea energiei termice din surse regenerabile. Producatorul a imbunatatit permanent eficienta si performantele produselor sale, pastrand o constanta a calitatii si fiabilitatii acestora.

Pompa ExoAir Polaris (Aer-Apa)

Eficienta, randament, fiabilitate

 • Este realizata in intregime din inox inoxidabil
 • Izolarea fonica eficienta – una dintre cele mai silentioase pompe
 • Grad eficienta sporit gratie compresorului rotativ optimizat
 • Sistem de comanda computerizat
 • Coeficient de Performanta (COP) remarcabil
 • Usor de instalat – nu necesita lucrari costisitoare de montaj
 • Durata de viata 35-40 ani

Avantaje

 • Reducerea substantiala a costurilor de incalzire cu aprox. 60%
 • Costuri mici pentru intretinere si service
 • Sunt realizare din otel inoxidabil
 • Nivel de zgomot foarte redus
 • Nu sunt poluante, utilizand exclusiv energie electrica
 • Nu necesita investitii in camere special amenajate
 • Nu necesita sapaturi sau forari de puturi
 • Amortizare rapida a investitiei

Caracteristici

 • Conceptul ExoAir Polaris face parte dintr-o noua generatie a eficientei pompelor de caldura
 • Genereaza caldura chiar si in conditiile in care afara sunt -25 grade Celsius si incalzeste apa menajera pana la +60 grade Celsius
 • La temperaturi exterioare foarte scazute, pompa de caldura preia aprox. 65% din energia necesara din mediul exterior si aproximativ 35% se obtine dintr-o alta sursa de energie
 • Conceptul ExoAir Polaris se bazeaza pe un sistem de racire in 2 trepte – Exonomizer – inovatie recenta a producatorului suedez
 • Cu Exonomizer se obtine un efect termic cu 30% mai mare si un COP cu 20% mai mare in comparatie cu alte pompe de caldura din aceeasi categorie
 • Datorita aceste caracteristici unice de functionare, ExoAir Polaris este considerata una dintre cele mai eficiente si performante pompe din lume
 • Cea mai eficienta pompa de caldura Aer-Apa
 • Coeficient de performanta (COP) = 3,5 – 5
 • Asta inseamna ca 1 unitate energie electrica consumata introduce in sistemul de incalzire 3,5 – 5 unitati de energie

Componente

 • Compresor rotativ optimizat
 • Vaporizator – rezista mediilor corozive
 • Ventilator – elemente de imbinare din inox
 • Amortizoare – reduc la minim zgomotele compresorului
 • Sistem de degivrare (inlaturarea stratului de gheatza de pe suprafete metalice) – adaptat climatului scandinav
 • Picioare reglabile din inox

Sistem solar – System 1/CPC15 (Suedia)

 • Setul System 1/CPC15este idealpentru o familie de 2-4 persoane, producand energia necesara incalzirii apei calde menajere pe intreaga perioada a anului, chiar si in zilele innorate sau cand temperatura de afara scade sub 0°C.
 • 1 Colector solar cu tuburi vacuum CPC15 cu o suprafata activa de 3.21 m2 si 200 litri capacitatea vasului de expansiune izolat intr-o carsa inoxidabila.
 • Posibilitate de asamblare foarte usoara si mentenanata facila a sistemului.

Ce trebuie sa stii despre o casa Fertighaus

Ce este un Fertighaus?

O casa pe structura de barne din lemn lamelar stratificat / Glulam, produsa in intregime in fabrica (in Germania) si montata pe santier in 2-3 zile.


Avantaje
1. Timp de construire scurt – casa de baza poate fi montata in cateva zile
2. Garantia unui pret fix – la cumpararea casei toate costurile sunt cunoscute in prealabil
3. Productia partilor constitutive este permanent verificata de organizatii independente de control al calitatii
4. Rezistenta la cutremure
5. Structura deosebita a zidurilor garanteaza o izolare termica deosebita: intr-o casa fertighaus, iarna este cald iar vara racoare
6. Constructia in mai multe straturi a peretilor economiseste energie
7. Peretii si elementele de plafon sunt prefabricate complet intr-o fabrica si transportate in forma lor finala spre santier – Astfel se ating standarde inalte de calitate; Vremea proasta nu poate influenta lucrarile
8. Modul de construire uscata previne aparitia umezelii la corpurile de constructie si minimalizeaza astfel riscul formarii de igrasie
9. Casele fertighaus sunt construite din materiale de constructii naturale precum lemnul, Fermacell sau vata minerala
10. Peretele Jumbo indeplineste cele mai inalte cerinte in ceea ce priveste izolarea fonica si protectia impotriva incendiilor, si este foarte rezistent: suportă 50kg pe surub si diblu – disponibil acum pentru Romania

11. Peretele Klima, mai mult decat peretele Jumbo, este conceput pentru standardul PassivHaus ( CasaPasiva) – va fi disponibil in curand pentru Romania.
12. Economie masiva de timp prin tencuirea, zugravirea si tapetarea directa a placii Fermacell
13. Nu sunt necesare lucrari costisitoare de spargere a zidurilor, tubulatura pentru electricitate si instalatii sanitare fiind deja incorporate din fabrica
14. Tipul de constructie usoara permit lucrari de finisare facile
15. Există case fertighaus in varianta de casa standard sau ca solutie individuala adaptata cerintelor si dorintelor personale
16. Echipa noastra construieste nu numai case unifamiliale sau duplexuri, ci si cladiri de locuinte cu mai multe etaje si obiective industriale
17. Casele fertighaus sunt extrem de stabile si au o durată de viată lunga
18. Posibilitatea de a alege dintr-o gama foarte mare de proiecte si modele de case.

Mi-as permite in continuare sa va prezint diversele pachete de finisare disponibile pentru casele Fertighaus:

– casa in “varianta pre-echipata” inseamna cam ceea ce in termeni clasici am numi casa la rosu; viitoarea dumneavoastra casa Fertighaus se va fabrica in Germania in cel mult cateva zile dupa ce specialistul nostru verifica fundatia facuta si o declara corespunzatoare. In alte cateva zile casa dumneavoastra va fi transportata pe cca 3 LKW-uri de peste 100 mc urmand ca in cel mult 2-3 zile sa fie montata; la momentul repectiv puteti spune ca aveti o casa izolata si inchisa (panourile contin desigur elementele de tubulatura pentru toate tipurile de instalatii, tamplaria, etc..), pregatita pentru demararea lucrarilor de instalatii si finisaje, adica lucrarile care se vor regasi in pachetele urmatoare .

– casa in “varianta partial finisata” inseamna ca principiu: sape de egalizare; instalatia electrica completa; instalatia de incalzire, inclusiv centrala termica; instalatia sanitara preliminara.

– casa in “varianta la cheie” completeaza lucrari ca: finisajele interioare pentru pereti, gresie, faianta, pardoseli (parchete etc..) precum si obiectele sanitare, usile interioare, inclusiv montajul acestora. Daca optati pentru “varianta la cheie” , puteti intelege ca la momentul la care preluati casa Fertighaus, totul este ca-n povesti si nu mai aveti nevoie decat de lenjerie si prosoape, in conditiile in care mobilierul este deja comandat.

Casa cu finisaje standard este o casa echipata cu materiale care au un raport calitate/pret foarte bun; desigur ca la planificarea casei (intalniri succesive cu consilierul nostru de specialitate), dumneavoastra veti putea alege orice alta echipare in functie de gust si dorinta (planificarea inseamna momentul in care familia cumparatoare, asistata de catre consilierul nostru, decide care vor fi optionalele propriei case Fertighaus).

Dupa semnarea contractului de cumparare (cand se achita avansul de doar 8% din valoarea contractului), va vom pune la dispozitie planurile casei care, ulterior, trebuiesc traduse sub forma de proiect de catre o firma din Romania (tot prin intermediul nostru), iar partea de autorizari poate fi derulata de catre noi in baza tarifelor legale in vigoare (din care o parte sunt suportate de catre noi); in pretul casei nu este inclusa fundatia, aceasta urmand sa fie realizata de catre un subcontractor, contra unui pret special! Aveti latitudinea sa va executati fundatia in regie proprie sau cu o firma terta aleasa de dumneavoastra.

Fundatia (cu demisol sau nu) se va construi dupa cum doreste clientul (vorbesc de inaltine, lungime, latime). Noi, ca si recomadare cerem construirea unui soclu de minim 30 de cm deasupra solului. Si avem ca si cerinte pastrarea dimensiunilor date din proiect sau care au fost incredintate pentru proiectarea fundatiei pentru a nu exista diferente intre dimensiunile fundatiei si cele ale casei Fertighaus.

Transportul este calculat pentru nordul tarii si este inclus in pret. Pentru restul tarii (referinta principala Bucuresti) , pretul difera cu 800 Euro pentru un camion. Aici apare ca si diferenta numarul de transporturi necesare unui model de casa (de exemplu Victory Star – 3 transporturi , pentru Plus 3 – fiind necesare 4 transporturi).

Imi permit sa revin si sa creionez foarte pe scurt modul in care se succed pasii pana la momentul in care casa dumneavoastra ajunge in stadiu finit :

– in urma obtinerii autorizatiilor, demaram constructia fundatiei; in conditii normale constructia acesteia ar putea sa dureze de la doua saptamani la cca patru saptamani (in functie de vreme)

– receptia fundatiei de catre specialistul nostru se face la momentul la care placa superioara a fundatiei este turnata (placa, care trebuie sa fie perfect plana); acela este momentul in care casa dumneavoastra primeste “unda verde” pentru a fi produsa in fabrica din Germania.

– ratiunea producerii si livrarii casei dupa metoda “Just In Time” (exact la timp) este aceea ca, la momentul la care fundatia este uscata, casa dumneavoastra va fi deja livrata urmand ca in cel mult doua zile sa fie montata si acoperita !

– in alte cateva saptamani casa dumneavoastra Fertighaus va fi finisata in etape si in functie de pachetul ales de catre dumneavoastra.

Noi va vom pune la dispozitie si consilierul financiar potrivit pentru a discuta inantarea modelului de casa Fertighaus ales de catre dumneavoastra; absolut orice finantator va oferi cu placere si incredere resursele necesare pentru o constructie care se realizeaza “Just In Time” , adica pentru o casa Fertighaus (produsa in Germania).

Platile vor fi efectuate esalonat, dupa cum urmeaza:
8% din valoarea contractului se datorează înainte de începerea proiectării (la semnarea contractului)
87% după montare (realizarea întregului volum de prestaţie, mai puţin realizarea faţadei)
5% după relizarea faţadei (aplicarea tencuielii si a culorii alese de dumneavoastra).

Pentru orice alte intrebari, te rog sa mergi la sectiunea Contact.

Cladiri verzi.. la propriu!

green_city

Aquadyne

Sisteme de scurgeri si drenaj, produse folosind tehnologii cu consum redus de energie, fara producere de resturi sau deseuri si 100% reciclabile.

Sustenabil

Un produs eficient din punct de vedere energetic, cu zero pierderi si reciclabil.

Simplu

Revolutionar, simplu, folosit la o gama foarte larga de aplicatii.

Posibilitatea de a alege

Sustenabilitatea este o alegere..

Alege optiunea cea mai sustenabila.

aquadyne

Aquadyne este un mediu de drenaj care ofera performante exceptionale, avand proprietati fizice si practice deosebite.

Aplicatiile pentru drenaj Aquadyne acopera o plaja larga de piete si utilizari:

Fatade Verzi

green_facades

Acoperisuri Verzi

green_roof

Gradini pe Acoperisuri

roof_garden

roof_garden1

roof_garden2

Terenuri de Sport

Terenuri pentru Calarie

Amenajari Spatii Verzi

Constructii Civile

Autoritati Locale

Constructii Rezidentiale

Hemcrete. Cultiva-ti termoizolatia

harvest2

In cursa spre constructiile Zero-Carbon, arhitectii redescopera virtutile termo-izolarii cu fibre naturale. O noua favorita este acum Canepa, un material care nu numai ca reuseste sa inlocuiasca cu succes fibrele sintetice dar si absoarbe CO2 din aer in timpul vietii sale.

Tradical Hemcrete este un material de constructii unic, foarte sustenabil, pentru constructia peretilor termo-izolatori si a placilor termo-izolatoare pentru pardoseli si acoperisuri. Hemcrete este un amestec de Canepa special preparata si maruntita, si un liant pe baza de Var. Impreuna, aceste produse, formeaza un material de constructii bio-compozit care poate fi folosit atat pentru constructia de cladiri comerciale cu excelente proprietati termice si acustice, cat si pentru a construi spatii sanatoase de locuit sau birouri.

In timp ce sisteme complexe cum ar fi panourile fotovoltaice, boilere cu bio-combustibil si eolienele domestice pot fi scumpe si presupun o oarece lucrari de mentenanta din cand in cand, tehnologiile pasive, cum ar fi termo-izolarea, sunt simplu de aplicat si odata integrate “uiti de ele”.

Cele mai comune si comerciale forme de termo-izolatie, bazate pe minerale (anorganice), sunt vata de sticla, vata de piatra, polistirenul. Materia prima pentru aceste materiale provine din surse neregenerabile, care presupun un consum mare de energie si emisii de CO2 pentru a fi prelucrate.

Acum, o alta optiune intra in prim-plan: Canepa. Canepa este o planta cu ciclu de crestere foarte rapid si poate fi folosita in multe aplicatii. Cel mai important, ea poate fi folosita ca materie prima la torcretare sau in blocuri comprimate (boltari) sau ca placi termo-izolatoare pentru cladiri.

torcretare

Varul este un liant foarte bun pentru Canepa. Se intareste dar ramane suficient de poros pentru a lasa vapori de apa sa treaca prin izolatie. Amestecul este deasemenea foarte versatil: poate fi comprimat in blocuri (caramizi, boltari) folosind un amestec de praf de piatra de calcar, var hidratat si zgura fierbinte. Sau poate fi prelucrat sub forma de placi termo-izolatoare folosite la termo-izolarea peretilor. Canepa poate fi deasemenea amestecata cu var chiar pe santier si apoi aplicata prin torcretare pe structura casei, inainte de finisarea finala a peretilor.

perete

Canepa are calitati izolatoare comparative cu cele ale fibrelor sintetice. Cercetarile au demonstrat ca are o conductivitate termica de 0,038 W/mK pentru un strat de 100mm grosime. Aceasta se traduce printr-o valoare U de 0,26 W/m2K la o grosime de 150 mm, comparativa cu cea a lanei de 0,25-0,26 W/m2K.

hemcretecasa

Colector solar sub presiune BETA

colector_solar_beta
Colectorul solar sub presiune Beta este realizat din tuburi vidate de sticla borosilicata, rezistenta la socuri mecanice (grindina de pana la 35mm diametru) si sunt concepute sa functioneze toata perioada anului, chiar daca temperatura exterioara este sub 0°C.
Sistemul de constructie din tuburi individuale confera colectorului o stabilitate ridicata. Vidul din tuburile de sticla sigura o termoizolare eficienta, pierderile fiind eliminate aproape in totalitate. Colectorul solar Beta asigura producerea de apa calda si in conditiile unei radiatii solare difuze (innorat).
colector_solar_beta_principiu
In interiorul tubului de sticla se ataseaza un tub termic de cupru ce contine cateva miligrame de agent de vaporizare. Tubul termic este legat de un condensator introdus prin racordare “uscata” intr-un schimbator de caldura. Utilizarea panourilor de calitate este o conditie necesara, nu insa si suficienta pentru exploatarea optima a instalatiei solare. Un rol deosebit il are configurarea sistemulul complet.

Pentru comenzi, va rugam sa ne contactati.

Colector solar ALFA

colector_solar_alfa
Colectoarele solare cu tuburi vidate si sticla borosilicata si rezervor nepresurizat sunt recunoscute, la nivel mondial, ca fiind cele mai fiabile si mai eficiente sisteme de incalzire a aprei. Functioneaza in perioada primavara-toamna, pe principiul termosifonarii. Apa incalzita in tuburi se ridica in rezervor si este inlocuita de un volum echivalent de apa mai rece.
colector_solar_principiu
Avantaje
– durata de viata mai mare decat sistemele clasice;
– randament de 95%;
– se conecteaza direct la sistemul de alimentare cu apa;
– nu necesita lucrari de intretinere;
– design compact si placut;
– inalt grad de izolare (∆t=3°C in 24 de ore);
– se pot conecta mai multe panouri solare pentru pensiuni, hoteluri, campinguri, etc;
– se pot monta pe toate tipurile de profile;
– timp scurt de recuperare a investitiei.
De ce energie solara?
– energia solara este GRATUITA;
– energia solara nu este afectata de inflatie sau alte majorari ale preturilor;
– energia solara este o investitie sigura;
– durata de viata de cel putin 25 de ani;
– nu ocupa spatiul locuibil;
– cost de exploatare ZERO, fara lucrari de intretinere, fara inspectii periodice.
colector_solar_orizontalcolector_solar_panta

Pentru comenzi, va rugam sa ne contactati.

Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura

Aer proaspat si confort termic în casa ta, prin sistemul de ventilatie decentralizata cu recuperare de caldura.
ventilatie_casa
Aerul curat – înseamnă sănătate
Aerul curat este foarte important pentru ca oamenii sa se simta bine in incaperile inchise in care isi desfasoara activitatea. Astfel aerisirea incaperilor este considerata esentiala si o premisa pentru o viata sanatoasa.
Avantaje
■ schimb de aer conform cerintelor cu posibilitate de reglaj individual
■ aer curat lipsit de praf in incaperi
■ climat lipsit de noxe pentru alergici prin filtrul de polen (G4-Standard), filtru pentru alergici (F7) si filtru cu carbune activ (F6)
■ confort datorita preincălzirii aerului introdus
■ aerisire confortabila fara zgomot din exterior
■ protectie impotriva umiditatii in incaperi pentru evitarea mucegaiului si deteriorarii cladirilor
■ economie substantiala prin reducerea cheltuielilor cu incalzirea (recuperare de caldură min. 76%)
■ motoare foarte economice (tehnica EC) pentru consum minim de energie electrica (de la 3,8W/h)
■ efort minim pentru montaj chiar si in cazul cladirilor existente (nefiind nevoie de tubulatura suplimentara)
■ produse certificate TÜV Germania
Instalarea acestor echipamente este recomandata pentru case uni sau multi familiale,
scoli, gradinite, internate, azile, spitale, cabinete medicale, cladiri de birouri, sali de fitnes, sali de sport, etc.
ventilatie_perete
■ montaj simplu si usor
■ fara tubulatura suplimentara în casa
■ poate fi instalat si in constructii existente (instalare pe tencuiala)
■ timp scurt de montaj
ventilatie_aplicatventilatie_ingropat

Pentru comenzi, va rugam sa ne contactati.

Produse
ventilatie1
Echipamet de ventilație cu recuperare de căldură Standard
– recuperare de căldură minim 76%
– 3 nivele de ventilație (15/30/60 m3/h)
– putere electrică consumată 3,8W (pt un volum de 15m3/h)
– filtru de polen standard clasa G4
– semnal acustic pentru înlocuirea filtrului
– protecție împotriva înghețului
ventilatiekonfort
Echipamet de ventilație cu recuperare de căldură Konfort
Aceleași caracteristici ca și în varianta standard +:
– afișaj LCD și telecomandă
– 10 nivele de ventilație între 15m3/h și 100m3/h
– opțiunea alegerii din meniu a unuia din cele 6 programe de
bază (ex: controlul umidității relative din încăpere, diverse
programe zilnice sau săptămânale, etc)
ventilatie_kit
Kit montaj pentru instalarea sub tencuială (pentru oricare din
echipamentele M-WRG-S sau M-WRG-K)
ventilatie_senzor
Senzor de umiditate relativă (se comercializează numai
împreună cu M-WRG-S) Posibilitatea de selecție între 30%
și 100% a umidității relative dorite în încăperea ventilată.
ventilatie_senzorpresSenzor pt diferență de presiune (recomandat în încăperile în
care există șeminee)
filtru_standard
Filtru standard pentru polen, pentru aerul introdus și aerul
evacuat. Clasa de filtrare G4. Suprafață de filtrare 0,36m2.
filtru_alergici
Filtru pentru alergici, numai pentru aerul introdus. Filtrează
particule cu o dimensiune mai mare de 0,4μm. Clasa de
filtrare F7. Suprafața de filtare 0,32m2.
filtru_carbon
Filtru cu carbon activ, numai pentru aerul introdus. Împiedică
noxele produse de automobile si mirosurile neplăcute să
patrundă în louință. Clasa de filtrare F6. Suprafața de filtrare
0,12m2.
grila_fatada
Grile pentru fațadă, albe RAL 9010. Lungime 106mm.
grila_fatada_inel
Grile pentru fațadă. La fel cu modelul M-WRG-ESR-P plus
inel.
grila_fatada_abs
Grilă pentru fațadă absorbție și evacuare.
Model aplicat, alb RAL 9010.
Dimensiuni 367x170x60 mm
Pentru comenzi, va rugam sa ne contactati.