EXOTIC S (Suedia) Pompa de caldura Apa-Apa

Pompa de caldura Exotic S

  • In totalitate din inox, design modern.
  • Calitate impecabila.
  • Cu rezervor unicat, protejat de bacterii.
  • Sistem de comanda cu microprocesor si conectori atasati pentru o instalare mai usoara.
  • EXOTIC S utilizeaza energia geotermica (din pamant) printr-o circulatie a unui sistem inchis, care extrage energia acumulata in pamant si care ridica astfel temperatura intre 35 °C – 55°C , sistem care se foloseste de numai un sfert din energia electrica necesara compresorului, iar celelalte 3 patrimi ii sunt asigurate din energia acumulata in scoarta pamantului.

Energie Extrasa

  • Pompa de caldura Exotic S este construita in scopul de a oferi un castig efectiv de energie neconventionala pentru o mai mare economie a consumului de energie taxabila
  • Exotic S este proiectata pentru a utiliza aproximativ 3/4 energie neconventionala in scopul producerii agentului termic si doar 1/3 energie electrica (pentru compresor)
  • Pentru un randament maxim, de unde rezulta economii importante, Exotic S se conecteaza la tancul de acumulare Exotank VPS, oferind astfel un comfort ambiental sporit pentru locuinta
  • Exotic S este o pompa de caldura apa-apa destinata vilelor mici si medii, showroom-urilor, etc

Calitate neintrecuta pana in prezent

EXOTIC S este ideala pentru vile si cladiri mai mici. Agentul frigorific folosit este R407c. Modulul pompei de caldura gata de livrare este atat de compact incat sunt necesare numai conexiunile exterioare la apa si la curent electric. Modulul satisface pe deplin normele CE in vigoare, precum si pe cele privitoare la tehnica frigului, electricitate si recipiente presurizate.
Pompa este realizata in intregime din otel inoxidabil, deoarece acest material s-a dovedit a avea cele mai bune proprietati din punct de vedere al rezistentei la coroziune.

Grad de eficienta sporit

Pompa a fost dotata cu un nou tip de compresor rotativ ermetic, optimizat, care impreuna cu un vaporizator si condensor/schimbator de caldura, in placi din otel inoxidabil de dimensiuni sporite, rezistent la medii acide, ofera un coeficient de performanta (COP) remarcabil.
De asemenea, are pompe de recirculare bine dimensionate atat pentru partea calda, cat si pentru cea rece si supapa termostatica, terminal de service, presostate, startere si protectie pentru motor.

Atenuarea eficienta a zgomotului

O caracteristica importanta a pompei EXOTIC S este atenuarea zgomotului, care la modelele mai vechi de pompe putea fi deranjant. EXOTIC S a fost prevazuta cu straturi care atenueaza cu succes zgomotele, atat pe cele de joasa frecventa, cat si pe cele de inalta frecventa.

Sistem de comanda flexibil

EXOTIC S a fost dotat cu un sistem de comanda de ultima generatie, care poate fi presetat pentru a face fata unui mare numar de situatii de control.

Principii de functionare pentru Exotic S

1. Coeficientul de performanta este de aproximativ 3-4,5 la pompele de caldura tip apa/apa.
Simplificand, se poate spune ca in cazul pompei apa/apa la 1 “unitate” consumata , se introduc in sistemul de incalzire 3-4,5 “unitati”

2. Pompele de caldura apa/apa utilizeaza energia geotermica existenta la adancime mare, relativ constanta, de aproximativ 10-12°C si poate fi utilizata in “ circuit inchis” – cu serpentine orizontale sau cu serpentine verticale, si in “ circuit deschis” – un put pentru extragerea apei si unul pentru evacuarea apei din pompa.

3. Avantajul pompelor de caldura tip apa/apa este ca, datorita reversibilitatii ( condensatorul si vaporizatorul isi pot schimba rolurile), pompele de acest tip pot fi utilizate si pentru racire, dar au dezavantajul necesitatii unor investitii initiale relativ mari (in sapaturi orizontale sau in puturi).

4. Orice se va intampla cu preturile energiei tu vei fi asigurat cu sistemul FlexiFuel ca ExoTank-ul VPS va alege cea mai ieftina alternativa.

5. Ansamblul este foarte usor de demontat pentru inspectie si service.

Cum poate atinge EXOTIC S paramentri maximi de functionare?

Pompa de caldura EXOTIC S functioneaza la parametrii optimi impreuna cu EXOTANK VPS. Astfel, se poate coordona intregul sistem, obtinandu-se o legatura simpla cu sursele de energie suplimentare precum: energie electrica, combustibili lichizi, gaze naturale, carbuni, lemne etc.
Daca se doreste stocarea unui volum mai mare de apa curenta, va putem recomanda un sistem cu doua rezervoare, care de fapt este un rezervor VPS impartit in doua.