Pompa de caldura

casapompa
Ce este pompa de caldura?
Pompele de caldura sunt utilaje moderne care se utilizeaza in ultimul timp ca o alternativa la centralele termice pe hidrocarburi (clasice), avand insa o eficienta cu 50-80% mai mare decat acestea. Acestea sunt utilaje mecanice actionate electric si ofera posibilitati tehnice de economisire de energie primara (combustibil), in consecinta, cu imbunatatirea protectiei mediului inconjurator, prin reducerea emisiilor de noxe (CO2, NOx).
In situatia realizarii de constructii moderne, cu izolatie termica imbunatatita si reducerea necesarului de caldura, utilizarea pompelor de caldura se preteaza in mod deosebit. O pompa de caldura preia aproximativ 75% din energia necesara pentru incalzire (climatizare) din mediul exterior, iar pentru restul utilizeaza energie electrica.
Cum functioneaza pompa de caldura?
In perioada de iarna caldura este atrasa din mediul inconjurator prin serpentine (tevi) plasate in sol sau apa (ape freatice, puturi, ape curgatoare sau lacuri), rezultand apa de incalzide cu temperatura de 50-55 grade C. Aceasta din urma varianta (apa-apa), unde agentul cald preluat din mediu poate fi si pompat, reprezinta varianta optima.
Pe timp de vara caldura preluata din incapere este evacuata in mediu, realizandu-se climatizarea prin aceleasi instalatii interioare ca si pentru incalzire (convectoradiatoare) prin care se vehiculeaza un agent la temperatura de 7 grade C.
Coeficientul de performanta al pompelor de caldura este de 3,5-6,0 unitati, provenind din mediul inconjurator GRATIS!
Avantaje
– Economii mari fata de orice alt sistem clasic;
– Reduce cu 50-80% costurile la incalzire si racire;
– Protejarea resurselor naturale si a mediului inconjurator;
– Echipamente silentioase;
– Nu este necesara utilizarea cosurilor de fum (tehnologie curata/verde);
– Nu folosesc flacara deschisa, neexistant pericol de incendiu;
– Folosesc agenti frigorifici ecologici;
– Sunt foarte usor de intretinut (cele mai mici costuri de intretinere);
– Fiabilitate ridicata.

Pentru comenzi, va rugam sa ne contactati.